AFCM - academy for credit management
13.jpg
Menu

Train the Trainer Programma

Het trainen van volwassenen

Eén van de meest essentiële manieren van het trainen van volwassenen is om hen continu dingen te laten dóen (en niet alleen laat luisteren). Een volwassene is intelligent en heeft veel levenservaring. Wanneer je volwassenen (continu) dingen laat doen, voelen zij zich gerespecteerd en gewaardeerd en stellen zich actief op (ook na de lunch).

De meeste trainers verzorgen trainingen aan volwassenen zonder daartoe opgeleid te zijn. Vaak worden zij in het diepe gegooid of mogen een paar keer meelopen met een trainer om daarna zelf aan de slag te gaan. Gelukkig zijn er ook trainers, die wél een opleiding gevolgd hebben.

Desondanks lopen beide categorieën trainers regelmatig tegen dezelfde zaken aan. Dit heeft te maken met het feit dat men vaak van verkeerde veronderstellingen uitgaat. Daarvan is de belangrijkste dat men de trainees niet als volwassenen benadert.

Kleine groepen, korte opdrachten

Voor het trainen van volwassen trainees is het bovendien noodzakelijk hen te laten werken in kleine groepen aan korte opdrachten. Iedere volwassene heeft iets te verliezen en door in kleine groepen te werken is de kans op gezichtsverlies aanzienlijk kleiner. Daarnaast leert een volwassene efficiënter en effectiever door de theorie of vaardigheden in baby stapjes aan te bieden.

 

Klik voor meer informatie 
(of om direct in te schrijven!)op www.aftaa.eu

Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone