AFCM - academy for credit management
5.jpg
Menu

Onderhandelingsvaardigheden

Tot een acceptabel resultaat

OnderhandelingsvaardighedenMet wie u ook onderhandelt, de uitgangspunten zijn altijd hetzelfde. Uiteindelijk gaat het om tegengestelde belangen, waarbij beide partijen tot een acceptabel onderhandelingsresultaat moeten komen. In deze training maakt u kennis met de verschillende onderhandelingsstijlen die je concreet gaat toepassen.

Veel aandacht voor praktijk

De training is zeer praktijkgericht en inspirerend. U gaat concreet aan de slag met diverse praktijksituaties waarbij groepsopdrachten, discussies en rollenspelen elkaar afwisselen. De training wordt in kleine groepen verzorgd waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

Goed kunnen onderhandelen is een vaardigheid die veel medewerkers moeten beheersen. Dit kunnen onderhandelingsvaardigheden met klanten of leveranciers zijn, maar natuurlijk ook met collega’s, leidinggevenden of binnen projecten.

Heeft udeze vaardigheden onder de knie?

  • Uitgangspunten onderhandelen
  • Onderhandelingsstijlen
  • Het onderhandelingsproces
  • Onderhandelen en conflicten
  • Onderhandelingen voeren

Uw resultaat

Na het volgen van deze zeer praktijkgerichte training voert u met meer zelfvertrouwen onderhandelingen. U kent de verschillende onderhandelingsstijlen en -technieken. U weet ook welke stijl het best bij u past en behaalt uiteindelijk betere onderhandelingsresultaten.

Doelgroep

Deze zeer uitdagende training is geschikt voor iedereen die in zijn of haar werk geregeld met onderhandelingen te maken heeeft. Hierbij kunt u denken aan onderhandelingen met klanten, leveranciers, collega’s, leidinggevenden of deelnemers aan projecten.

Uw investering voor deze tweedaagse training bedraagt EUR 995,-(excl. BTW)

Alle lesmaterialen en catering zijn inbegrepen !

Bent u geïnteresseerd in deze training en wilt u weten wanneer u kunt starten? Wij laten u graag weten wat de eerstvolgende datum is!

 

Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone