AFCM - academy for credit management
13.jpg
Menu

Klantgericht telefoneren en Klachtenbehandeling

Klantgericht Telefoneren

Communicatie

De telefoon is een belangrijk communicatiemiddel.
Zakelijk communiceren op een enthousiaste, professionele manier is lang niet altijd eenvoudig. Wat betekent klantgerichtheid nu concreet? Hoe laat u de klant door de telefoon merken dat u echt geïnteresseerd in hem bent? Hoe overtreft u de verwachtingen van uw zakelijke klanten?

Professioneel

Uit onderzoek blijkt dat een goed professioneel eerste contact per telefoon zeer belangrijk is voor de beeldvorming van een organisatie. Klantgericht zijn betekent oog hebben voor de relatie tussen de klant en de organisatie. Die relatie is vaak ingewikkeld: hij bestaat niet alleen uit allerlei verschillende onderdelen ( informatieverstrekking, communicatie, service) maar ook uit verschillende menselijke aspecten (verwachtingen, wensen, ideeën).

Klantvriendelijk

Hoe gaat u om met klanten die het niet eens zijn met de factuur of klachten hebben over het product of dienstverlening? Een correcte en effectieve klachtenbehandeling is een belangrijk instrument om een organisatie naar behoren te laten functioneren. Na het volgen van deze training bent u in staat om klachten klantvriendelijk en effectief af te handelen.

De volgende onderwerpen komen in de training aan bod:

Klantgerichtheid en zakelijk telefoneren

  • Wat verwacht de klant van een klantgerichte telefoonbehandeling?
  • Uitgangspunten van zakelijke telefonische communicatie
  • Telefoonetiquette
  • Professioneel doorverbinden en afsluiten

Telefonische gesprekstechnieken

  • Vraag- en luistertechnieken
  • Inventariseren wat de klant wil
  • Klantgericht formuleren

Lastige gesprekken

  • Lastige telefoongesprekken
  • Een klachtenbehandelingsproces onderhouden, uitvoeren en verbeteren
  • Omgaan met emoties

Uw resultaat

Na deze boeiende en praktijkgerichte training weet u op zeer professionele wijze een zakelijk telefoongesprek te voeren. U weet wat klantgericht telefoneren betekent en kunt hier concreet invulling aan geven.

Doelgroep

De training klantgericht telefoneren is bestemd voor medewerkers  die een belangrijke schakel vormen in de service en de kwaliteit van de dienstverlening van de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers klantenservice, front-office, systeembeheerders, baliemedewerkers, telefonistes/receptionistes, verkopers en helpdeskmedewerkers.

Uw investering voor deze tweedaagse training bedraagt EUR 995,-(excl. BTW)

Alle lesmaterialen en catering zijn inbegrepen !

Bent u geïnteresseerd in deze training en wilt u weten wanneer u kunt starten? Wij laten u graag weten wat de eerstvolgende datum is!

Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone