AFCM - academy for credit management
_notes
Menu

Conflictmanagement

Interne Communicatie

Credit Managers en Debiteurenbewakers spenderen verhoudingsgewijs veel tijd aan interne communicatie in vergelijking met de tijd die gespendeerd wordt aan achterstallige debiteuren. U heeft namelijk niet alleen professioneel te maken met conflicten, maar ook zelf kunt u bij conflicten betrokken worden. Conflicten met mondige cliënten, conflicten tussen partijen en interne conflicten.

Conflicten en kansen

Want waar mensen (samen)werken, ontstaan conflicten. Nu misschien wel meer dan ooit: organisaties zijn minder gestructureerd en hiërarchisch. Taken liggen minder vast, wat de kans op botsingen verhoogt. Daarnaast lopen in de steeds meer individualistisch wordende maatschappij, persoonlijke belangen en het organisatiebelang vaak niet over één lijn. Naast negatieve gevolgen bieden conflicten ook kansen, zij kunnen creativiteit, veranderingen of probleemverheldering in de hand werken.

Tijdens deze praktische training krijgt u inzicht in het ontstaan en de achtergrond van conflicten. U leert technieken en vaardigheden waarmee u conflicten effectief kunt oplossen zodat verdere escalatie kan worden voorkomen. Door kennis van conflictmanagement kunt u uw cliënten beter adviseren en begeleiden.

Durft u het aan?

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Assertief samenwerken met andere afdelingen
  • Interne Communicatie en imago van debiteurenbeheer
  • Conflicthantering en conflictmanagement
  • Communicatieve aspecten bij tegenstrijdige belangen

Uw resultaat

Na de training bent u in staat een goed intern netwerk op te zetten, assertief en effectief met anderen in de organisatie te communiceren en met mogelijke conflicten om te gaan.

Doelgroep

Iedereen die het communicatieproces met interne – en externe collega’s en cliënten wil verbeteren.

Uw investering in de tweedaagse training conflictmanagement bedraagt EUR 995,- (excl. BTW)

Alle lesmaterialen en catering zijn inbegrepen !

Bent u geïnteresseerd in deze training en wilt u weten wanneer u kunt starten? Wij laten u graag weten wat de eerstvolgende datum is!

Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone