AFCM - academy for credit management
7.jpg
Menu

Faillissement en Schuldsanering

Onvermogen

Een schuldenaar die in ernstige betalingsonmacht verkeert en kan failliet gaan. Wanneer een schuldenaar niet meer in staat is aan zijn financiele verplichtingen te voldoen, of (bewust) is opgehouden met het betalen van zijn schulden, dan kan door de schuldeisers via een advocaat een faillissement worden aangevraagd.

faillissement en schuldsaneringEen faillissement is met andere woorden het (financieel) onvermogen of onvermogend zijn, de insolventie of het insolvent zijn.

Gevolgen

Bij privépersonen komt het voor dat ze in de schuldsanering terecht komen. De vervelende gevolgen hiervan treffen niet alleen de schuldenaar maar ook de schuldeisers. Wat kunnen zij verwachten en wat zijn de meest recente ontwikkelingen op dit gebied? In deze training van één dag leert u alle procedures en een actuele update betreffende deze onderwerpen.

Doelgroep

Meer ervaren debiteurenbeheerders, incassomedewerkers en collectors die hun kennis over de relevante regelgeving willen verdiepen.

Uw resultaat

Wanneer u geconfronteerd wordt met debiteuren die zich in structurele betalingsonmacht bevinden, weet u wat daarvan de consequenties zijn. U heeft kennis van de verschillende trajecten en kent de rol van (de gemachtigde van) de schuldeiser.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het vermogen van de debiteur
  • Betalingsonmacht natuurlijke personen en diverse deelnemers aan het rechtsverkeer
  • Schuldsanering (minnelijk en wettelijk)
  • Faillissement
  • Termijnen
  • Preferenties
  • Positie van de crediteur

Uw investering in deze ééndaagse training bedraagt EUR 495,-(excl. btw)

Alle lesmaterialen en catering zijn inbegrepen.

Bent u geïnteresseerd in deze training en wilt u weten wanneer u kunt starten? Wij laten u graag weten wat de eerstvolgende datum is!

 

Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone