AFCM - academy for credit management
10.jpg
Menu

Trainingen

Groei en ontwikkeling

Organisaties zijn voortdurend in ontwikkeling en ontwikkeling betekent groei. Uw ontwikkeling en die van uw medewerkers moet dus de hoogste prioriteit hebben. Het ontdekken van (verborgen) talenten en het ten volle benutten van uw capaciteiten en die van uw mensen is van enorm belang voor zowel de organisatie zelf als voor haar medewerkers. U stelt hoge eisen aan trainingen en opleidingen. En dat is terecht.

Trainingen en leergangen

Onze Credit Management trainingen en leergangen zijn dan ook nauw afgestemd op de context waarbinnen u moet opereren en zijn specifiek ontwikkeld naar aanleiding van vragen uit het bedrijfsleven en het vakgebied credit management. Trainingen en opleidingen van Academy for Credit Management stimuleren, prikkelen en dagen uit. En er is geen grotere uitdaging dan de uitdaging om het beste uit uzelf en uit anderen te halen. Door het ontwikkelen van nieuwe inzichten en vaardigheden worden gedragsveranderingen verwezenlijkt. Gedragsveranderingen die u direct voordeel opleveren in de praktijk.

Blijvende performanceverbetering.

Academy for Credit Management heeft valide technieken ontwikkeld waarmee u een spiegel krijgt voorgehouden van uw gedrag en de effectiviteit daarvan. De trainingen en opleidingen bestaan dan ook niet uit een aaneenschakeling van doorzichtige trucjes, die op zijn best een (zeer) tijdelijke verandering teweegbrengen, maar zijn gericht op wezenlijke en vooral blijvende performanceverbeteringen. Onze credit management trainingen en opleidingen kennen een perfecte balans tussen kennis- en inzichtverwerving.

Nieuwe vaardigheden.

Gestreefd wordt naar het ontwikkelen van gedragsvaardigheden, waarbij blijvende veranderingen in houding en opvattingen worden gerealiseerd. Tijdens trainingen en opleidingen werkt u samen met collega’s uit zeer diverse organisaties aan dezelfde leerdoelen. Uw eigen vragen vormen de uitgangspunten voor reflectie en oefening. Nieuwe vaardigheden en mogelijke gedragingen worden zoveel mogelijk geoefend en beoordeeld met behulp van opdrachten, cases en rollenspellen. Zo worden de effecten van uw gedrag direct zichtbaar en bespreekbaar.

Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone